Skip to main content

עוגת נקטרינות

סרטון בו מדגימה קרין גורן הכנת עוגת נקטרינות.

עוגת נקטרינות הפוכה עם הפתעה באמצע

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 27X33 ס"מ

 

 

לנקטרינות:

  • 6-5 נקטרינות בשלות ומוצקות, מגולענות וחתוכות ל-8 פלחים
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • להפתעה:
  • 1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (60 גרם)
  • 1 כוס אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (100 גרם)
  • 1 כף גדושה קינמון

לעוגה:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 3/4 1כוסות סוכר (350 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 2גביעים שמנת חמוצה (500 מ"ל)

 

להכנה:

 

מכינים את תחתית הנקטרינות:

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מורחים את הנייר בשכבה עבה ואחידה של חמאה. מפזרים מעל את הסוכר החום. מסדרים על הסוכר את פלחי הנקטרינות במעגלים (כמו רעפים). מניחים בצד.

מכינים את ההפתעה:

מערבבים בקערית סוכר חום, אגוזים וקינמון. מניחים בצד.

מכינים את העוגה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

• במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.

• מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח).

מרכיבים ואופים:

יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה בעדינות מעל הנקטרינות. מחליקים את פני השטח ומפזרים מעל את תערובת ההפתעה – אבל לא על כל פני השטח: מקפידים להשאיר היקף של 2 ס"מ בשוליים ללא התערובת, כדי שהעוגה לא תיפרד לשתי שכבות לאחר האפייה. מכסים ביתרת תערובת העוגה ומחליקים את פני השטח.

אופים כ-50 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות והופכים על צלחת הגשה. מקלפים את נייר האפייה מהנקטרינות, ומגישים חמים.

 

באדיבות קרין גורן

www.carine.co.il