מתכונים לתינוקות

אחד השלבים המעניינים ביותר בתהליך התפתחות התינוק הוא השלב בו הוא מתחיל להיחשף למאכלים מסוגים שונים ומתחיל לגבש את טעמו במזון, אנחנו כהורים ננסה להעניק לו את המזון הבריא ביותר וכמובן גם הטעים ביותר. המתכונים המוצגים כאן נלקחו מתוך ספר המתכונים לתינוקות .

המתכון: ברוקולי ברוטב שמנת

מצרכים נדרשים: שקית אחת של ברוקולי מוקפא, בצל גדול, קופסא של שמנת מתוקה לבישול, מלח ופלפל.

אופן ההכנה: משאירים את הברוקולי להפשרה ובינתיים מטגנים את הבצל עד שהוא משחים, לאחר מכן מוסיפים את הברוקולי לבצל וממשיכים לטגן לעוד מספר דקות, מוסיפים למחבת את השמנת המתוקה ומתבלים לפי הטעם.

הערת השף – מנה מדהימה וקלה מאוד להכנה.

המתכון: פירה בטטה עם קציצות עוף ותירס

מצרכים נדרשים: שלוש בטטות, שני בצלים גדולים קצוצים דק, חצי קילו עוף טחון, גרגרי תירס,כף מרק עוף, שתי עגבניות מרוסקות, שום אחד וחצי ליטר מים.

אופן ההכנה: מרתיחים מים בסיר ביחד עם הבטטות עד שהן ניתנות למעיכה, מוציאים אותן מן הסיר ומוסיפים אליו כפית מרק . בקערה נפרדת שמים את העוף הטחון ומערבבים עם הבצל והתירס, מוסיפים מעט מרק עוף ושום ומגלגלים לכדורים קטנים. מחממים מעט שמן בתוך סיר ומוסיפים אליו את העגבניות המרוסקות, שום כתוש, כף מרק,מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מוסיפים לתבשיל את כדורי הבשר ומבשלים לעשרים דקות בערך.

הערת השף – נפלא, ילדכם לא יפסיק לבקש עוד.

המתכון: מעדן פירות לקטנטנים

מצרכים נדרשים: תפוח עץ, בננה, אגס, חצי תפוז, כף אחת של טחינה וכף דייסה מדגנים מעורבבים.

אופן ההכנה: מגרדים את התפוח ומרסקים את הבננה, מגרדים את האגס, סוחטים את התפוז, מוסיפים לפירות את הטחינה והדייסה מערבבים ביחד ואוכלים.

הערת השף – טעים ובריא!

לסיכום – חשוב להציע לתינוק טווח רחב של מאכלים טעימים ובריאים, ככל שתתחילו בגיל צעיר יותר להרגיל אותו למאכלים שונים כך יגדל הסיכוי לשיתוף פעולה. להמשך קריאה וטיפים נוספים בנושא הריון ולידה ניתן להיכנס לאתר מטרנה.