הכנת פופקורן בסיר עם מכסה זכוכית

החומרים:

גרעיני פופקורן
שמן
מלח
סוכר
חמאה

אופן ההכנה:

מחממים סיר שיש לו מכסה שקוף על האש ,מוסיפים שמן לסיר כך שימלא שכבה דקיקה מהסיר וכן גרעיני תירס כך שיהיו מפוזרים בשיכבה אחת בסיר.
מרימים מעט את הסיר עם המכסה בעזרת מגבת ומזיזים את הגרעינים מצד לצד, מקשיבים לצליל הפיצוצים וצופים בגרעינים מתנפחים מבעד למכסה השקוף.
ממתינים עד שצלילי הפיצוץ מפחיתים את התדירות בהדרגה והגרעינים התנפחו כולם.
מוסיפים מעט מלח .
אפשר להוסיף  לפופקורן חגיגי: ממיסים חמאה עם סוכר במיקרוגל, גם כאן ניתן לשים לב לתהליך שינוי צורה (מגוש חמאה לנוזל) ושופכים על הפופקורן תוך כדי ערבוב.